Acties 

Weet u eigenlijk niet precies wie en wat OSSA is?

U bent OSSA. Misschien wist u dit niet, maar de gemeente geeft per jaar 50 cent voor iedere inwoner van de gemeente om te besteden aan ontwikkelingshulp.

OSSA is de Stichting voor Ontwikkelingssamenwerking in de Gemeente Sint Anthonis

De Gemeente voldoet hiermee aan haar zorg voor hulp aan mensen die dit bijzonder hard nodig hebben.

Contact: secretaris: bosvinken@outlook.com

Tel: 0485 384520 0f  06 10177549

                                   

INTERNATIONAAL WEEKEND
2008

De gemeente Sint Anthonis organiseerde halverwege 2008 een internationaal weekend in samenwerking met Scholengemeenschap Stevensbeek. Tijdens dit weekend gaven Inge en Ferry Verberk (Namelok project) een workshop over het maken van touwpompen en presentaties over hun project in Kenia. Zij deden dit vanuit OSSA, om ook bij jongeren de bewustwording rondom ontwikkelingssamenwerking te vergroten.

Op de afsluitende dag van het internationale weekend was ook OSSA aanwezig met een kraampje. Wederom om te laten zien aan de inwoners, maar ook aan de (internationale) middelbare scholieren, wat OSSA doet. OSSA probeerde op deze dag ook meer vrienden te krijgen. Er was zeker belangstelling voor de activiteiten van OSSA, het krijgen van meer vrienden is helaas maar in beperkte mate gelukt.

MANIFESTATIE
2006

Op 12 mei 2006 werd er een manifestatie georganiseerd in MFC Oelbroeck, Sint Anthonis. Het doel van deze manifestatie was OSSA meer bekendheid geven onder de inwoners van de gemeente. Tevens gaf deze dag ons de mogelijkheid onszelf en de projecten te presenteren.

Op deze dag kwam Judith Deynen deze dag iets vertellen over het project Matoekoe en bracht Martin Hoevenaars ons met een mimevoorstelling van Schiphol naar Matoekoe. Daarnaast was er informatie over Namelok en de vastenactie Oploo-India.

Verder was de wereldwinkel aanwezig met een kraampje en natuurlijk werd iedereen geďnformeerd over OSSA, de doelen, de activiteiten en andere projecten. De dag werd leuk ondersteund door de uit Suriname afkomstige zangroep ‘Jaden’ en lekkere hapjes!

Er waren niet veel bezoekers, maar desondanks was het een geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is!

WAARDE(N)VOL SINT ANTHONIS
2005

Op 18 juni was OSSA met een kraampje aanwezig op deze dag. Dit was op verzoek van het gemeentebestuur en voor informatie aan de inwoners van de gemeente.

CONCERT
2004

Op zondag 29 februari 2004 organiseerde OSSA in MFC Oelbroeck een concert van wereldmuziekkoor Adjambo in samenwerking met de percussiegroep Akwaba. Dit concert werd door de Vrienden van OSSA aangeboden en was tegen een kleine entree toegankelijk voor iedereen!